Nederlandse ondernemers kunnen zich voor van alles en nog wat verzekeren. Omdat veel van deze verzekeringen niet verplicht zijn, kunnen wij ons voorstellen dat je het spoor bijster bent. Zo weet je misschien niet of je een rechtsbijstandverzekering voor je bedrijf af moet sluiten. In deze tekst lichten we de belangrijkste zaken met betrekking tot een zakelijke rechtsbijstandverzekering uit, waardoor je hopelijk inziet wat jouw bedrijf hieraan heeft.
 

Rechtsbijstandverzekering nader toegelicht

De term ‘rechtsbijstandverzekering’ doet bij veel ondernemers weliswaar een belletje rinkelen, maar lang niet iedereen weet precies hoe deze verzekering in elkaar zit en wat hij dekt. Daarom beginnen we hier bij de basis en lichten we toe wat een rechtsbijstandverzekering zakelijk is. In principe kun je een beroep doen op juridische hulp bij een conflict als je verzekerd bent voor rechtsbijstand.

Omdat veel ondernemers denken dat ze niet betrokken raken bij een conflict, sluiten veel bedrijven geen rechtsbijstandverzekering af. Besef je alleen wel dat de kans op een conflict groter is dan je denkt. Hier is bijvoorbeeld al sprake van als een klant weigert te betalen of je niet tevreden bent over de kwaliteit van een product van een leverancier. Komen jullie er onderling niet uit? Dan volgt er waarschijnlijk een gang naar de rechter. Als je een zakelijke rechtsbijstandverzekering hebt, kun je rekenen op juridische hulp bij een conflict.
 

Afgestemd op jouw situatie

Het ene bedrijf heeft een veel grotere kans om betrokken te raken bij een conflict dan het andere bedrijf. Vandaar dat een rechtsbijstandverzekering voor geen enkel bedrijf hetzelfde is. Verzekeraars bieden vaak maatoplossingen aan, zodat jouw bedrijf zo goed mogelijk verzekerd is voor conflicten. Dit doen zijn niet alleen voor grote bedrijven en mkb’ers, maar ook voor eenmanszaken. Zo kun je bij veel verzekeraars een rechtsbijstandverzekering zzp afsluiten. Doordat deze verzekering specifiek bedoeld is voor zzp’ers, hoef jij je geen zorgen te maken als je betrokken raakt bij een conflict.
 

Hoeveel betaal je per maand?

Twijfel je nog over een rechtsbijstandverzekering? Dan ben je ook benieuwd naar het kostenplaatje. Omdat deze verzekering op maat wordt gemaakt voor je bedrijf, verschilt de premie per situatie. Je kunt een zakelijke rechtsbijstandverzekering immers uitbreiden met aanvullende dekkingen en dat zorgt ervoor dat de prijs per maand hoger uitvalt. Wie benieuwd is hoeveel premie hij betaalt, kan zich tot de site van een verzekeraar richten. Hier kun je berekenen wat je betaalt voor een zakelijke rechtsbijstandverzekering. Zo kom je niet voor verrassingen te staan nadat je de verzekering hebt afgesloten.
 

Verzeker je voor rechtsbijstand

Wie zich wil verzekeren voor rechtsbijstand, kan dit online regelen. Je hoeft alleen een aantal stappen te doorlopen en je kunt direct een zakelijke rechtsbijstandverzekering aanvragen. Kom je er niet uit of weet je niet goed wat de beste dekking is voor jouw bedrijf? Geen probleem, want je kunt de hulp van een adviseur inschakelen. Verzekeraars bieden je de mogelijkheid om fysiek bij ze langs te komen, maar vaak kun je ook voor een telefonische afspraak kiezen.