Tijdens een sollicitatieproces krijgt een bedrijf vaak veel aanmeldingen voor een openstaande vacature. Om hier tussenuit te springen is een goede cv erg belangrijk. Voor een architect is het belangrijk om een goede indruk te geven van je creativiteit en ontwerp vaardigheden. Met een duidelijke cv kan een opdrachtgever in één oogopslag zien wat voor kwaliteiten je hebt en of dat aansluit bij de vacature. De belangrijkste onderdelen voor een goede cv zullen in deze blog behandeld worden.

Wat staat er in een goede architect cv?

Na het vinden van een vacature die bij jou past kun je aan de slag gaan met je cv. Voor een architect cv is het noemen van je vaardigheden en ervaringen het belangrijkste onderdeel. Zorg voor een duidelijk en overzichtelijke lay-out en maak de teksten niet te langdradig. Met een cv kun je al gauw indruk maken door middel van een goed ontwerp en ervoor zorgen dat jouw brief opvalt tussen de stapels met sollicitaties. Met een visueel aantrekkelijk cv zal je de kans om voor een gesprek uitgenodigd te worden vergroten voor elke vacature.

Wat is het verschil met een klassiek cv?

De eerste onderdelen van een architect cv zullen hetzelfde zijn als van een klassiek cv. Persoonlijke gegevens, een profieltekst en persoonlijke vaardigheden zijn natuurlijk voor elke vacature van toepassing. Belangrijk voor een architect zijn de professionele competenties. Hierbij vermeld je grafische vaardigheden en kennis van specifieke programma’s die belangrijk kunnen zijn voor de desbetreffende functies.

Omdat een architect een breed beroep omvat, is het ook van belang om dieper in te gaan op de ervaringen en interesses die je hebt. Noem hierbij ook concreet voorbeelden van projecten die je al eerder hebt uitgevoerd. Vermeld ook wat je hier precies deed en wat jouw verantwoordelijkheden waren. Dit kun je tijdens een sollicitatiegesprek toelichten.

Wat schrijf je in de profieltekst?

De profieltekst is de juiste plek op je cv om een beeld te schetsen van jouw ervaringen in de architectenwereld. Lees van tevoren goed de vacature door, hier worden de belangrijkste vaardigheden genoemd die een sollicitant dient te hebben. Door de gevraagde vaardigheden uit de vacature te herhalen en toe te passen, laat je weten dat je de geschikte kandidaat voor het bedrijf en de functie bent.

Het is erg belangrijk om voor elke vacature en sollicitatie een unieke cv te maken. Je benadrukt namelijk in je cv welke vaardigheden je denkt dat voor dat specifieke bedrijf van belang zullen zijn. In de profieltekst kun je ook een kort statement of carrièredoel noemen, zodat het duidelijk is wat je zoekt in je toekomstige baan.

Belangrijke vaardigheden

Voor architecten is samenwerken ook een goede vaardigheid om over te beschikken, omdat het in de praktijk vaak voorkomt dat je met verschillende partijen en afdelingen samen moet werken. Hierbij is een goede communicatie van groot belang. Voor een architect zijn vaardigheden als stressbestendigheid, creativiteit, innovatief zijn en probleem oplossend denken ook erg belangrijk. Technische vaardigheden die je hebt opgedaan tijdens opleidingen of werk zijn ook noemenswaardig in een goed architect cv. Dit kan kennis van computerprogramma’s als Autocad en Photoshop omvatten, maar ook een extra opleiding als ruimtelijke planning.

Vacature zoeken?

Ben jij op zoek naar een architect vacature om een goede cv voor te schrijven? Zoek dan nu naar passende vacatures bij jou in de buurt. Deze blog kun je gebruiken als inspiratie voor je cv, succes met solliciteren!