Dit artikel gaat in op enkele van de problemen bij het doen van een live webcast. Waarom u live wilt gaan, bitsnelheden, encoders, doelgroepen, enz. U krijgt een beter begrip van een live webcast en krijgt een aantal alternatieven voor het inhuren van een duur CDN voor een eenmalig evenement.

Waarom kies je voor een live evenement? Is het omdat je interactiviteit wilt? Is het een happening die mensen live moeten zien? Of is het omdat uw CEO zei dat hij wil dat zijn kwartaaladres live beschikbaar is voor de 40 werknemers wanneer hij het geeft?

Er zijn goede redenen om een ​​live evenement aan te bieden en er zijn slechte redenen. Interactiviteit vereist niet echt een live-uitzending. U kunt de meeste dingen bereiken, zoals chatten en peilingen zonder dat het live is.

Als dit een bedrijfsevenement is, is het waarschijnlijk dat uw bezoekers aanwezig moeten zijn. Als dit echter een concert of een sportevenement is, moet u zeker weten wie uw publiek is en of ze aanwezig kunnen zijn. Het klinkt geweldig om op vrijdagavond een live concert voor een band te hebben, maar overweeg dit; is het publiek 15-25-jarigen? Als dat zo is, gaan ze waarschijnlijk op vrijdagavond uit en zijn ze niet thuis voor hun computer om een ​​concert te kijken.

Het is beter om het concert aan te bieden als een pay-per-view of VOD-evenement dat mensen op hun gemak kunnen bekijken.

Kies eerst of dit een Windows Media- of Flash-evenement moet zijn. Hoe zit het met Real Media (echt, gebruikt iemand RealMedia meer?). Hoe zit het met QuickTime? Het wint aan populariteit vanwege de iPhone, het probleem is dat niet te veel providers Darwin live ondersteunen om te streamen (maar neem de komende 6 maanden.